DETALJNIJE OBAVIJESTI PRIJAVLJENIM SUDIONICIMA

27. travnja 2017.

Poštovani Vjeroučitelji – Sudionici  VIII. PKS-2017!

Vama koji ste prijavili svoje učenike za natjecanje iz znanja na 8. Putu k Suncu šaljemo materijal u privitku, tj. pitanja i odgovore koji će biti predmet natjecanja u pismenom obliku. Dostavite ovaj materijal svojim učenicima da ga mogu dobro naučiti i asimilirati i pobijediti!

Vas pak koji ste prijavili sudjelovanje u drugim kategorijama molimo da najprije dadete na uvid također ova pitanja i odgovore kako bi i ostali sudionici drugih katedgorija bili informirani o sadržaju ovogodišnjeg natjecanja koji se odnosi u prvom redu na banjalučki period života bl. Ivana Merza.

Za kategoriju računalnog natjecanja molimo sudionike da izrade ili prezentaciju ili mali film koji se odnosi samo na život bl. Ivana Merza u Banjoj Luci, od rođenja do mature.

Za kategoriju literarnog natjecanja molimo sudionike da u svojim radovima obrade samo religiozni život bl. Ivana u Banjoj Luci. Podaci o tome mogu se naći na početku svake njegove biografije, u njegovu Dnevniku te u Materijalima I. I II. koje prilažemo u privitku ovoga maila.

Što se tiče likovnog sudjelovanja molimo sudionike da prikažu bl. Ivana u njegovu djetinjstvu ili mladosti u banjalučkom periodu njegova života i po mogućnosti povezano s vjerskim momentima iz njegova života (prva pričest, krizma, sudjelovanje na sv. Misi, čitanje duhovne literature, vjerski utjecaj njegova profesora Marakovića, sudjelovanje na Uskrs u biskupskoj crkvi na sv. Misi gdje su pjevala glagoljska misa itd.)

Molimo da sve radove iz tri kategorije (literarno, likovno, računalno) pošaljete najkasnije do 5. svibnja u OŠ „Dr. Ivan Merz“ s naznakom da je to za 8. Put k Suncu i točnim podacima škole iz koje sudionici dolaze,  imena mentora i samih učenika da možemo na vrijeme pripremiti  diplome o sudjelovanju.

Natjecanje će se održati u petak 12. svibnja u poslijepodnevnim satima. Detalje ćemo javiti naknadno.

Za svako daljnje pitanje stojimo na raspolaganju.

Želimo Vam sretan Uskrs

Uz srdačne pozdrav

Božidar Nagy, SJ
postulator