Održan 12. tradicionalni ekipni Judo turnir – Pokal bl. Ivana Merza za djecu i mladež

10. svibnja 2014.

 

Pokal bl. Ivan Merz - natjecatelji

Povodom obilježavanja blagdana blaženog Ivana Merza, 08. svibnja održan je Judo turnir za uzrast djece rođene 2001. godine i mlađih pod nazivom “Pokal bl. Ivana Merza”.

Na natjecanju su sudjelovali učenici iz više sportskih Judo klubova i Judo sekcija, uz učenike domaćina susreta, Osnovne škole “Dr. Ivan Merz”, Račkoga 4, Zagreb. 

U prvom planu ove manifestacije bila je međusobna suradnja i zajedništvo te su ekipe učesnika formirane mješovito, iz svih prisutnih Judo sredina, čime je dana nova dimenzija sportskog susretanja i natjecanja.

Prikazano je mnoštvo zahvata uz pokoju suzu, ali i dosta smijeha pri ispoljavanju emocija djece, roditelja i gostiju. Sama sportska dvorana je bila puna učesnika i gledatelja, a također su nazočili, u ime gradonačelnika Grada Zagreba g. Milana Bandića, predstavnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport g. Milan Pavelić, predstavnik ureda Postulature bl. Ivana Merza, g. Petar Bilobrk, kao i ravnatelj škole g. Zvonko Piljek, prof. koji su se lijepim željama obratili svim nazočnima iskazujući zadovoljstvo na takvom okupljanju, susretanju i natjecanju djece i mladeži…

Pokal bl. Ivan Merz - slike1

I ovaj put, već 12. godinu za redom, organizator turnira Judo klub “Novi Zagreb” – Zagreb, uz suorganizatora Judo klub “Dojo” – Zagreb te sve prisutne Judo sredine, na praktičan način su prenijeli temeljne misli lika i djela bl. Ivana Merza uz poruku: duhovnost, intelektualnost i tjelesnost su vrlo važni aspekti u suradnji i radu s djecom i mladeži u svakodnevnici životnog opusa…

Pokal bl. Ivan Merz - slike4

Ekipni rezultati sastava po težinskim kategorijama:

1. ekipa: Lucija Klobučar, Luka Peček, Filip Dujmović, Frane Martinjaš, Ana Paradžik, Filip Brcko i Leo Čelić

2. ekipa: Ema Fabian, Matej Vrbanović, Luka Olijevac, Kazimir Petrović, Toma Rodić, Sara Fabian i Ivor Nagl

3. ekipa: Leon Šutej, Dominik Damjanić, Jure Papa, Filip Sulić, Matija Fistrić, Mateo Tihi i Dominik Klasić

 Pokal bl. Ivan Merz - slike3

Najmlađi natjecatelj u dobi od 5 godina bio je Marko Vranić (Judo klub “Novi Zagreb”).

Najbolji natjecatelj je Vili Nagl ( Judo klub “Novi Zagreb”).

Plasman za najbolji Judo klub i sekciju:

1. Judo klub “Duga Resa” – Duga Resa

2. Judo klub “Dugave” – Zagreb

3. Judo klub “Novi Zagreb” – Zagreb

4. Judo sekcija “Valbado Zagrebački velesajam” – Zagreb

 

Pokal bl. Ivan Merz - slike2

Sve prisutne natjecateljske osobe nagrađene su vrlo lijepo oblikovanim nagradnim trofejima, a s potrebnom pažnjom nagrađeni su natjecatelji sa skromnim socijalnim statusom i to s praktičnom obućom za treniranje i nastupanje, turnirske, suvenirske podloške za voditelje ekipa.