Put k Suncu 2013. godine

3. veljače 2021.

LITERARNI RADOVI

Ozdravljenje

 Kao kršćani katolici i vjernici prateći Isusa na svom ovozemaljskom putu radeći na dobrobiti kako tjelesnog tako i duhovnog života susrećemo se sa čudesnim ozdravljenjima po zagovoru, prije svega naše Majke Marije prve posrednice kod svog Sina, tako i Svetaca kojima se utječemo iz različitih potreba.

  Tu su i mnogi Blaženici kao što je i sluga Božiji Ivan Merz po čijem je zagovoru doživjela ozdravljenje Anica Ercegović zamolivši ga za zdravlje prilikom odlaska na njegov grob tijekom boravka u Zagrebu. Svjedoci smo brojnih takvih čuda i ozdravljenja koja se događaju po zagovoru Svetaca, u revnosti Molitve i Krunice, odlascima na hodočašća i ukazanjima.

 Bit ozdravljenja je u istinskom predanju svoga života Bogu, u saznanju da je samo to istinski život koji moramo zaslužiti živeći evanđelje.

 Koliko god naš put bio težak vjerujem da smo na taj način bliži Bogu, i svaka Njegova pobjeđena prepreka je ozdravljenje, obnova koja oplemenjuje naš život, ozdravljenje je svaki odlazak na Misu, pomirba sa samim sobom i Isusom Kristom, mir u duši nada i povjerenje u Boga.

                                                                     Josipa Grgić 7c,  OŠ Voltino

Velikodušnost blaženog Ivana Merza

Pod dojmom slike bl. Ivana Merza sa ljudima – vjernicima, ovaj rad posvećujem njemu i njegovoj velikodušnosti.

 Osvrnut ću se na čudo koje je, ajmo reći, bl Ivan Merz potpomogao. Riječ je o Anici Ercegović koja je oboljela od tuberkuloze pluća. U samo par mjeseci bolest je užasno napredovala. K tome, majka joj je ubrzo umrla. Bila je slomljena i psihički i fizički sve dok nije otišla na grob bl.Ivana Merza, tada je osjetila veliko olakšanje. Zdravstveno, ali i fizičko stanje joj se ubrzo poboljšalo. Zaista čudo!Ali isto tako znam da nije jedino. Također se i ja osjećam uvijek bolje nakon razgovora s Bogom. Iako je Anica bila na grobu bl.Ivana Merza, mislim da su on i Bog u nekoj nevidljivoj vezi. Pomažu nam! Omogućavaju nam život na zemlji, u svakom pogledu, lakšim.

 Iako sam još dijete od 14 godina, stvarno mislim i čvrsto vjerujem  da nam Bog i bl.Ivan Merz zbilja pomažu.

 Kod ovog čuda najviše me se dojmio naziv: „Sluga“ Boga; bl.Ivan Merz. Svi smo mi sluge Božje. Zamišljam i vjerujem da je on poput pregovarača između zemlje i neba, između nas i Boga. Zaista vjerujem da će nam pomoći kad god mu se obratimo tijekom života. Iza sebe je ostavio veliku velikodušnost i dobrotu, trebali bi ju svi prihvatiti i slijediti bl.Ivana Merza!

                                                                                   Matea Pejaković, 8a OŠ Voltino