Put k Suncu 2016. godine

22. siječnja 2021.

VII. „Put k Suncu“

PUT K SUNCU – NATJECATELJSKI PROJEKT ZA UPOZNAVANJE LIKA I DJELA BL. IVANA MERZA

LIKOVNA OSTVARENJA UČENIKA – VII. PUT K SUNCU

NAGRAĐENI UČENICI – VII. PUT K SUNCU

GALERIJA FOTOGRAFIJA – VII. PUT K SUNCU

Već sedmu godinu Osnovna škola „Dr. Ivan Merz“ organizira natjecanje pod nazivom „Put k Suncu“. To je natjecateljski projekt za upoznavanje lika i djela bl. Ivana Merza i humanih vrijednosti koje je promicao. Natjecateljske izložba učeničkih radova na temu „Milosrđe u životu bl. Ivana Merza“ postavljena je u učionici broj 8 u zagrebačkoj Osnovnoj školi „Dr. Ivan Merz“ tj. u istoj prostoriji gdje je bl. Ivan umro. Učenici su se realizirali sakralnim radovima, kreativno nadahnuti milosrđem u životu i djelovanju Blaženika.

Sudjelovanje u natječaju bio je izazov učenicima i njihovim mentorima. Rezultati projektnih aktivnosti prezentirani su na ovoj izložbi. Rad na likovnom natjecanju potaknuo je dječju znatiželju da čitaju o bl. Ivanu Merzu, potaknuo je aktivnost istraživanja i otkrivanja o milosrđu u životu i djelovanju bl. Ivana Merza. Proces stvaranja im je bio zanimljiv i privlačan i u njega su unijeli puno pozitivnih emocija. Učenici su uglavnom stvarali u parovima te individualno. Radovi su izvedeni u formi plakata tehnikom olovke i tempera. Stvaranje je započelo spontano. Likovno natjecanje je inspiriralo djecu da izraze kreativnost na različite načine. U ovoj Jubilarnoj godini milosrđa puno su naučili o milosrđu u životu i djelovanju bl. Ivana Merza.

Potaknuti na sudjelovanje, stvaranje i istraživanje o Blaženiku različitim su tehnikama izrađivali plakate, crteže i slike. Bilo im je inspirirajuće i edukativno. Nastali su vizualno privlačni radovi u kojima su Ivanovu borbu protiv zla i težnju prema dobrom likovnim medijima prenijeli na papir.

Po završetku Svete godine milosrđa, ulazimo u obilježavanje jubilarne 120 obljetnice rođenja blaženog Ivana što će nam, nadam se, biti razlog više da se ponovo okupimo na blagdan bl. Ivana Merza na novoj izložbi dječjeg likovnog stvaralaštva posvećenoj Blaženiku.

prof. Lahorka Rožić