Učenici OŠ Biograci po četvrti put osvajači ”Puta k Suncu” u Zagrebu

15. svibnja 2013.

biograci

 

U organizaciji Osnovne škole „Dr. Ivan Merz“ u Zagrebu od 10. – 11. 2013. godine, održano je četvrto po redu natjecanje osnovnoškolaca u okviru projekta “PUT K SUNCU”, s ciljem poznavanja lika, djela i baštine Dr. Ivana Merza.

Glavna tema: DESETA GODIŠNJICA BEATIFIKACIJE IVANA MERZA koja se navršava 22. lipnja 2013.

OŠ Biograci je po četvrti put sudjelovala na ovom, nadasve, prijateljskom druženju ostvarivši zavidne rezultate sportskoj kategoriji i kategoriji u znanju o svim zbivanjima vezanim uz Beatifikaciju Ivana Merza kao i o njezinom značenju.

U sportskom dijelu natjecanja, učenici su odmjeravali snage u košarci. Učenici OŠ Biograci su po četvrti put osvojili 1. mjesto na ovom natjecanju, pobijedivši u finalu OŠ Voltino sa 7 koševa razlike, dok su učenice u finalu izgubile od domaćina OŠ dr.Ivana Merza i tako osvojile 2. mjesto.

Učenici koji su se natjecali u ispitu znanja na zadanu temu DESETA GODIŠNJICA BEATIFIKACIJE IVANA MERZA, osvojili su zavidne rezultate. Zbog podjednaki bodova prvo mjesto su podijelile tri učenice, i to sve učenice OŠ Biograci, redom Ivana Bogdan, Kristina Zelenika i Marijana Šakić. Dok je drugi u istoj kategoriji također bio učenik OŠ Biograci Ivo Buhač.

Pokrovitelj ovog natjecanja je bio Gradski Ured za obrazovanje i Agencija za odgoj i obrazovanje Zagreb.

Učenici su sa svojim voditeljem, profesorom tjelesne i zdravstvene kulture Danijelom Paradžikom, otputovali u Zagreb dan prije natjecanja, pa su prvog dana iskoristili vrijeme za obilazak nekih znamenitosti u gradu Zagrebu, Katedralu, Baziliku srca Isusova u kojoj je smješten grob bl. Ivana Merza, Košarkaški centar Dražen Petrović, ZOO, stadion Maksimir,te u povratku Plitvička jezera. U odmaralištu Macola učenici su imali ručak koji je osigurao gospodin Božo Markić, vlasnik lanaca dućana Namex iz Biograca.

Smještaj je bio osiguran u organizaciji Udruge žena i djevojaka Kraljev vrh u Zagorju, u obiteljskim domovima. Ovom prilikom zahvaljujemo predsjednici Udruge gospođi Jasminka Pušek i gospođi Miri Kostančar koja je bila spona između Udruge i Škole, priopćili su iz OŠ Biograci.

Organizator natjecanja pater Božidar Nagy se u završnoj riječi posebno zahvalili svima koji su pridonijeli da OŠ Biograci svake godine sudjeluje, jer svojim uspješnim nastupima poboljšavaju kvalitetu natjecanja postavljajući sve više kriterije, te tako ovom natjecanju dali među državni karakter.

Uprava škole se zahvaljuje gospođi Heleni Lončar ministrici obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH i gospodinu Anti Mišetiću predsjedniku Skupštine ZHŽ koji su realizirali prijevoz za 20 učenika OŠ Biograci koji su nastupili na ovom natjecanju.