12. veljače 2021.

KRONOLOGIJA ŽIVOTA BL. KARLA

1991.
Rođen je 3. svibnja u Londonu u bolnici „Portland“ gdje su njegovi roditelji boravili zbog posla. – 18. svibnja primio je sakrament krštenja u londonskoj crkvi Naše Gospe od Suza u nazočnosti baka i djedova, prabake Adriane i tete Adriane. – 8. rujna roditelji su se s malim Karlom vratili natrag u Milano.

1995.
Karlo pohađa „Parco Pagani“, državni vrtić u Milanu.

1997.
Kreće u osnovnu školu „San Carlo Istituto“, ali nakon tri mjeseca zbog praktičnih razloga mijenja školu i prelazi u školu Tommaseo koju su vodile Sestre Marceline. Ondje završava osnovnoškolsko obrazovanje.

1998.
16. lipnja, kada je navršio tek sedam godina primio je prvu sv. Pričest s posebnom dozvolom biskupa u samostanu Sestara Romita u Peregu.

2003.
24. svibnja prima sakrament sv. Potvrde u svojoj župnoj crkvi „Santa Maria Segreta“ u Milanu.

2005.
U rujnu započinje srednjoškolsko obrazovanje kod otaca isusovaca u Institutu „Leon XIII“.

2006.
U ponedjeljak 2. listopada Karlo oboljeva. Na prvi pogled činilo se da je riječ o uobičajenoj gripi. U nedjelju, 8. listopada, Karlovo stanje postaje izrazito loše i odveden je u kliniku „De Marchi“ u Milanu gdje mu je postavljena dijagnoza: M3 akutna leukemija. U ponedjeljak 9. listopada premješten je u bolnicu „San Gerardo“ u Monzi. U utorak, 10. listopada, Karlo traži da primi sakrament bolesničkog pomazanja i sv. Pričest, uvjeren kako će uskoro umrijeti. U srijedu 11. listopada, Karlo pada u komu zbog krvarenja u mozgu što je posljedica leukemije. Doktori su ga proglasili mrtvim u 17 sati kada su sve moždane aktivnosti prestale funkcionirati. Roditelji su bili u nemogućnosti donirati njegove organe mladim bolesnicima jer su njegovi organi bili zahvaćeni leukemijom. U četvrtak, 12. listopada, u 6 sati i 45 minuta ujutro Karlovo je srce prestalo kucati. To je vrijeme kada se službeno proglašava smrt. Pogreb je bio u subotu, 14. listopada, u crkvi „Santa Maria Segreta“ u Milanu. Crkva je bila dupkom puna ljudima tako da su mnogi morali ostati izvan crkve. Najvažnije talijanske novine izvijestile su o pogrebu. Sahranjen je u obiteljsku grobnicu s očeve strane u mjestu Ternengo (Piemont)  u sjevernoj Italiji.

2007.
Nakon nekoliko mjeseci Karlovo je tijelo u mjesecu siječnju preneseno s groblja iz Ternenga na groblje u Asiz gdje je sahranjeno prema njegovoj vlastitoj želji.

2012.
12. listopada službeno je pokrenut postupak za proglašenje Karla blaženim i svetim; tada je dobio službeni naziv „Sluga Božji“.

2013.
13. svibnja Sveta Stolica izdaje Nihil obstat („Ništa ne priječi“) i time odobrava već pokrenuti postupak za proglašenjem Karla blaženim i svetim.

2016.
24. studenoga u nazočnosti kardinala Angela Scole, biskupijski postupak za kauzu Sluge Božjega Karla Acutisa prelazi pod kompetenciju Milanske nadbiskupije.

2018.
5. lipnja papa Franjo odobrava proglašenje dekreta o herojskim krepostima sl. B. Karla i time dobiva naziv „venerabilis- časni“ pa se od tada zove: časni sluga Božji.

2019.
Ekshumacija Karlovog tijela obavljena je 23. siječnja. Karlovo je tijelo 6. travnja preneseno u crkvu sv. Marije Velike nazvanu svetište odreknuća sv. Franje u Asizu.

2020.
10. listopada u Asizu Karlo je proglašen blaženikom Katoličke Crkve.