Domagoj i Krešimir Jakumetović

26. ožujka 2022.

DOMAGOJ I KREŠIMIR JAKUMETOVIĆ

Domagoj i Krešimir Jakumetović

Braća blizanci Domagoj i Krešimir Jakumetović rođeni su 10. studenog 1980. godine u Vukovaru. U rodnom gradu završili su 4. razred osnovne škole. Godine 1991. napuštaju opkoljeni Vukovar preko tzv. kukuruznog puta na Lušcu (vukovarsko prigradsko naselje) nazvanog kasnije „Put spasa“, odlazeći u progonstvo.

Sljedeća četiri razreda osnovne škole kao prognanici završavaju u Kranjskoj Gori u Sloveniji. U ljeto 1995. godine vraćaju se u Hrvatsku i nastanjuju u Rijeci, gdje upisuju srednju Građevinsku tehničku školu koju nastavljaju 1996. u Vinkovcima. 1999. g. započinju studij građevinarstva u Osijeku koji uspješno završavaju stječući zvanje diplomiranih inženjera građevinarstva. U jesen 2006. godine zapošljavaju se u Vukovaru na poslovima prostornoga i komunalnoga uređenja, graditeljstva te obnove grada Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije.

Zanimajući se za produbljivanje znanja i iskustva kršćanske duhovnosti sredinom 2015. godine završavaju u Osijeku dvogodišnji program formacije u Školi za župne suradnike pri Pastoralnom centru Đakovačko-osječke nadbiskupije, stječući teološko-liturgijsko znanje i vještine potrebne za službu animatora u pripremi i animiranju molitvenih susreta u župi. U župi su uključeni u molitvenu zajednicu Dobri Pastir za duhovna zvanja, misijsku skupinu, grupu čitača, a također su i bliski suradnici Postulature bl. Ivana Merza te širitelji štovanja Božjega Milosrđa.

Do sada su objavili knjige: Vukovarska čežnja (knjiga poezije 2015.), Apostol Kristov (tekstovi i pjesme u čast bl. I. Merza za 120. obljetnicu njegova rođenja), Krist, nada naša (Križni put, 2018.), Ruža Bijela (2019., knjiga poezije u čast Blaženoj Djevici Mariji) i Trebamo te, Kriste! (knjiga poezije napisana na slavu, čast i hvalu Kristu Gospodinu i njegovu milosrđu). Na ovoj internetskoj stranici osim njihovih knjiga nalaze se i drugi njihov tekstovi raznog duhovnog sadržaja.


KNJIGE

UMJETNIČKA OSTVARENJA

DUHOVNI TEKSTOVI