Put k Suncu 2016. godine

23. siječnja 2021.

Put k Suncu – natjecateljski projekt za upoznavanje lika i djela bl. Ivana Merza

Ove godine smo se okupili na 7. natjecanju Put k Suncu na otvaranju izložbe dječjih likovnih radova u učionici broj 8  na posebnom mjestu u zagrebačkoj Osnovnoj školi „Dr. Ivan Merz“ gdje je bl. Ivan umro na tragu svetosti.

Učenici su se realizirali sakralnim radovima, kreativno nadahnuti milosređem u životu i djelovanju Blaženika.

Sudjelovanje u natječaju bio je izazov učenicima i njihovim mentorima. Rezultati projektnih aktivnosti prezentirani su na ovoj izložbi. Rad na likovnom natjecanju potaknuo je dječju znatiželju da čitaju o bl. Ivanu Merzu, potaknuo je aktivnost istraživanja i otkrivanja  o milosrđu u životu i djelovanju  bl. Ivana Merza. Proces stvaranja im je bio zanimljiv i privlačan i u njega su unijeli puno pozitivnih emocija. Učenici su uglavnom stvarali u parovima te individualno. Radovi su izvedeni u formi plakata tehnikom olovke i tempera. Stvaranje je započelo spontano. Likovno natjecanje je inspiriralo djecu da izraze kreativnost na različite načine. U ovoj Jubilarnoj godini milosrđa puno su naučili o milosrđu u životu i djelovanju bl. Ivana Merza.

Potaknuti na sudjelovanje, stvaranje i istraživanje o Blaženiku različitim su tehnikama izrađivali plakate, crteže i slike. Bilo im je inspirirajuće i edukativno. Nastali su vizualno privlačni radovi u kojima su Ivanovu borbu protiv zla i težnju prema dobrom likovnim medijima prenijeli na papir.

Po završetku Svete godine milosrđa, ulazimo u obilježavanje jubilarne 120 obljetnice rođenja blaženog Ivana što će nam, nadam se, biti razlog više da se ponovo okupimo na blagdan bl. Ivana Merza na novoj izložbi dječjeg likovnog stvaralaštva posvećenoj Blaženiku.

Možete uživati u rezultatima dječje kreativnosti kraja školske godine.

Lahorka Rožić